Saturday, August 25, 2012

Mamat Maggie: How I met Abah Kau.

Tahun 2012,

Anak-anak, 

walaupun aku selalu cerita pasal Mamat Maggie yang ala-ala benci bilang cinta tapi padahal hati penuh taman, sila jangan tertipu. Tak macam novel yang kau baca kat kedai ala-ala lagenda budak setan ke bapak setan, Mamat Maggie tu bukanlah Abah Kau.

Lepas SPM
Dari hari dia declare kat aku tu sampai hari kitorang break cukup-cukup 3 tahun. 
Tak lebih sehari, tak kurang sehari pun. Memang betul-betul 3 tahun selepas hari yang dia declare kat aku.

Takde jodoh.

Tak silap aku 2 bulan lepas Mamat Maggie baru kawen. Tu la agaknya aku mula buat tribute untuk Mamat Maggie. 

Aku pun dah jumpa Abah Kau.
Lagi 20 hari kitorang nak kawen. 

Lain kali aku cerita How I met Abah Kau.

Salam sayang ketat-ketat, cium laju-laju,
Omak Kau.




No comments:

Post a Comment