Tuesday, December 18, 2012

Minggu 14

Sejak masuk Minggu ke-14 ni memang hidup aku agak aman la.
Malam-malam dah takde muntah, cuma kadang-kadang tu masih rasa seram sejuk.
Makan pun dulu, kini dan selamanya berselera.  Orang lain bila muntah-muntah hilang selera siap turun berat lagi. Aku ni takde effect langsung. Tu yang terlebih gemok tu.

Mak aku lagi best. Siap sound:
 " Dulu masa Ma 3-4 bulan orang tak perasan pun Ma pregnant. Ni Adah ni perut besar ni campur lemak ni. Haish" 
Dia geleng-geleng kepala sambil senyum pandang En Suami yang terkekek-kekek gembira tengok mak aku sound aku.
Takpelah janji rock. Eh silap janji Baby sihat.

Semalam aku dengan Encik Suami nak pergi Alamanda lagi. Nak tengok movie Alex Cross
Sebab hari tu plan cancel sebab aku nak muntah.
Jadi aku pulang awal. Siap mandi masuk dapur prepare dinner.
Al-maklumlah sekarang dah tak mabuk kenala resume tugas isteri. Mana boleh ambil kesempatan kan.
Tak baikkkk~ ish..ish...ish...

Masak punya masak
makan punya makan
lepas Maghrib berat pulak mata aku.
Terus terlelap.

8.30pm 
En Suami "Sya bangun..... tadikan nak pergi Alamanda"
Aku "Kejap abg 15 minit je.." aku pejam balik

9.30pm 
En Suami "Sya bangun..dah 9.30 mlm ni jadi tak nak pergi Alamanda"
Aku "Nakkk...nakkk.. Sya nak beli Kurma yang ada cokelat tu.." Sambil aku pejam balik mata

Lepas tu En Suami dah tak kejut.

Mungkin dah putus asa.

Pagi ni aku rasa bersalah pada En Suami. "Petang ni kita pergi ye Abang. Sorry~"
Sengih-sengih.. 

Dengan harapan malam ni aku tak tido awal.

Sekian.

No comments:

Post a Comment