Wednesday, December 12, 2012

Misteri Ibu Mengandung

Satu hari aku dan En Suami berjalan-jalan di Alamanda.
Hajat di hati nak tengok wayang.
Sampai kat tempat wayang tu rasa tak sedap pulak. Mual. Nak muntah.
Cancel. So kami pun bergegas pulang.

Nak sampai ke parking tu memang tak tahan sangat rasa nak muntah.
siap buat pit stop kat toilet sebab takut tak tahan sangat.
Tapi tak muntah jugak.

Sampai je di escalator yang nak ke parking tu aku ternampak cold storage.
"Abang, nak beli something kat sana. Nak cari makanan yang boleh tahan mual"
En Suami setuju. Dipimpinnya aku pergi ke Cold Storage.
Tiba-tiba...lalu je depan Kenny Rogers;
"Emmmmm..sedapnya bau. Jom makan kat sini"
Terus tangan En Suami aku tarik masuk dalam kedai
Eh, elok pulak aku tak rasa nak muntah.
Makan pun berselera sungguh.

Sesudah makan, sambil berjalan ke parking tu datang pulak perangai mual aku tadi.
Ishk..Ishk..Ishk..apakah?


No comments:

Post a Comment