Friday, December 7, 2012

Mommy-to-be

Ok, selepas press statement kawan-kawan aku kat fb semalam, pregnancy aku sekarang ni dah tidak menjadi rahsia lagi. *Chewah, poyo je nak rahsiakan. Macam ada orang kisah.haha

Bukan apa, awal-awal pregnancy aku tak nakla bagitau kawan2 lagi sebab masa First Trimester tu memang kritikal. Sebab ni baru First time aku pregnant aku pun tak tau kandungan aku kuat ke tak.
Ada orang yang tak kuat naik motor pun boleh gugur.
Ada orang yang kuat naik jetski pun takpe.
Contohnya Kakak aku NUR TAQIYYAH *blog dia ada sikit ala-ala Kiah Propa

Untuk aku Alhamdulillah, walaupun aku selalu night sickness seram sejuk malam2, tidur dengan sweater dan kipas tak bukak, dan kadang2 masuk rumah je terus rasa mual
 *ada sekali tu masuk rumah je terus lari masuk bilik air muntah 
tapi sejak masuk 12 minggu hari tu dah kurang sikit la.

Bila pregnant ni perangai kita pun makin mengada-ngada dan sekarang nampakla dengan nyatanya ciri-ciri suami mithali kat suami aku. Barulah dalam hati ni terpikir *Nasib baik aku kawen dengan dia ni. kekeke..

Last week, first time scan baby. *Kalau rajin aku upload nanti
Rasa macam tak percaya je ada benda kecik dalam perut aku. Bila doktor tu gerak-gerakkan scan dia tu tiba-tiba jari-jari dia bergerak. Comel gila kot!!!
Rasa macam dia tau dia tu sedang dilihat lepas tu dia macam bagi sign la *Hi Mama, Hi Abah =)
GaaGAGGAgGAGAGAGgaGagA.... Rasa macam nak gigit je kerana kecutenesan itu..

Kalau ikutkan blog Baby Gaga sekarang ni aku dah masuk ke 2nd trimester. En.Baby dah mula tumbuh bulu (lanugo) dan dia mula develop senses dia macam rasa dan bau.

Aku pulak mulai hari ini aku berjanji (*Sebab pagi tadi aku makan asam, lunch aku minum sprite)
Mulai saat ini aku akan mengamalkan pemakanan sihat. No asam, No Soft Drink, No Fast food, and whatsoever that is necessary untuk aku elakkan.

oh ye, Bump kat perut dah mula nampak sikit =)
So, jangan jeles. I'm not Fat, I'm just pregnant.. hehehehe

Aummm..My Baby is coming soon. InsyAllah~

1 comment: